dimecres, 3 de febrer del 2010

El ratolí del Mac

El ratolí del iMac, anonemat mighty mouse (ratolí mític) és super innovador: Sensibilitat tàctil, rodeta de 360º (clickwheel pels enrotllats), electromagnetisme, botons laterals, moviment òptic....
Ho té tot. No obstant això, és un dels pitjors ratolins del mercat.
El moviment òptic no té cap avantatge. De fet a moltes superfícies no va, i a les que si que funciona, cada cert temps, el punter, sense que se li demani se'n va directament a la cantonada del monitor. Al ser òptic, no té bola que s'embruti, i per això, per compensar, han pensat que la rodeta per fer scroll amunt i avall, segueixi el mateix principi que les boles de posició dels ratolins no òptics. I com que Apple és més que ningú, han decidit que s'embruti igual, però que netejar-ho sigui més difícil. Així la suposada rodeta del ratolí que pot anar en 360º, amb 2 o 3 mesos, no et fa ni mig grau. Ni amunt ni avall, ni dreta ni esquerra. I evidentment, no és desmuntable, o sigui, que netejar-lo té més aventura i fantasia que la última peli de l'Indiana Jones. Vet aquí un exemple de com netejar-lo, i un de com desmuntar-lo.
I que hem de dir del botó dret? Doncs ja pots clicar-lo (no és un botó, es clar, és la carcassa sensible al tacte, que és més guai), que el ratolí decidirà si et fa l'acció del botó dret o segueix fent la de botó esquerra.
A qualsevol botiga trobes ratolins a meitat de preu, que són infinitament superiors. De fet un ratolí, és un xip de merda, i 3 peces de plàstic. No es tan difícil.
Em costa de creure que una empresa que és capaç de crear un iphone, no sàpiga fer un ratolí que pugui competir amb els ratolins fets a l'engròs a Xina.
De fet, si no el regalesin amb l'iMac, probablement aquests ratolí seria tan utilitzat com l'iexplorer6, l'spectrum o el maquillatge de la Senyorita Pepis.
Estic segur que l'Steve Jobs no utilitza aquest ratolí, o se'l canvia cada 2 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quina competició esportiva s'hauria de fer a Barcelona el 2022